Suurten kaupunkien ja OAJ:n kehittämis- ja neuvottelupäivät Porissa 15.-16.11.2023

Suuret kaupungit ja OAJ kokoontuivat Poriin kehittämis- ja neuvottelupäiville. Tapahtuman avasi Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna, joka esitteli tulevaisuuden näkymiä Porissa.

Katarina Murto esitteli OAJ:n tavoitteita tämän hetken taloudellisessa tilanteessa ja kuntien tulevaisuuden näkymiä. Murto painotti koulutuksen rahoituksen riittävyyden tärkeyttä ja totesi, että koulutustavoitteet jäävät tyhjiksi ilman rahoitusta. Murto puhui myös oppimisen tuen uudistamisen tarpeesta ja opettajarekisterin välttämättömyydestä alan arvostuksen kannalta. Opettajarekisterin avulla voidaan saada luotettavaa tietoa koulutusta koskevien päätösten pohjalle.

OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos esitteli uutta sopimusta ja ajankohtaisia asioita.

Porin sivistystoimen toimialajohtaja kertoi tuoreimmat kuulumiset sivistystoimesta.

Lisäksi kiersimme ryhmissä tutustumassa koulujen perhetyöhön ja psykologipalveluihin, monikielisten lasten opetukseen varhaiskasvatuksessa, Ohjaamo Porin toimintaan, oppimisen- ja koulunkäynnin tukeen ja oppimis- ja hyvinvointianalytiikan kehittämiseen.

Torstaina pääsimme tutustumaan uuteen Pohjoisväylän kouluun ja kuulemaan perusteluja rakennuspäätösten taustalla.

Iso kiitos järjestäjille antoisasta ohjelmasta ja toimivista järjestelyistä! Espoota edusti suomenkielisen perusopetuksen johtaja Juha Nurmi, varapääluottamusmies Terhi Söderling ja EKOAY:n viestintävastaava Sanna Toivanen.